skip to content

Uutiset

SDP:n 46. puoluekokous Tampereella 22.- 24.8.

20.01.2020

SDP:n 46. puoluekokous 22.-24.8.2020 Tampere-talossa

Kokouksessa käsitellään aloitteiden lisäksi periaatejulistus ja poliittinen ohjelma sekä sääntömuutoksia.


 Poliittinen ohjelma 

Puoluekokous 2017 päätti, että seuraavalle puoluekokoukselle valmistellaan poliittinen ohjelma, jossa määritellään SDP:n pitkän aikavälin, ajatuksellisesti vuoteen 2030 ulottuvat tavoitteet. Lisäksi poliittinen ohjelma kokoaa yhteen SDP:n linjat keskeisiin poliittisiin kysymyksiin. Puolueen työryhmät ovat vuoden 2019 aikana viimeistelleet poliittisen ohjelman tekstejä. Puoluehallitus käsittelee poliittista ohjelmaa vuoden vaihteen molemmin puolin. 

Periaatejulistus 

Periaatetyöryhmän työ jatkuu kenttäkierrokselta saatua palautetta huomioon ottaen. Periaatejulistus käsitellään puoluekokouksessa.

Aloitteet 

Puoluekokouksen 2020 aloiteaika päättyi 31.12.2019. Aloitteita tuli kaikkiaan 245, joista järjestöaloitteita oli 27 ja sääntömuutosaloitteita 14. Puoluekokous käsittelee kaikki jäsenistön tekemät aloitteet puoluekokouksessa. Puoluehallitus aloittaa lausuntojen sekä päätösesitysten laatimisen aloitteisiin alkuvuodesta.  

Lue lisää
PERUTTU! Lahden Demarit toukokuun markkinoilla 6.5.

02.04.2020

Lahden Demarit ovat perinteisesti toukokuun Lahen markkinoilla keskiviikkona 6.5. kahvittamassa ja kuuntelemassa kuntalaisia klo 9- 13. Paikka on tavanmukaisesti Aleksanterinkadun ja Mariankadun kulmassa Hakkapeliittapatsaan luona.

TERVETULOA tapaamaan valtuutettujamme ja aktiivejamme. Kansanedustajammekin ovat paikalla aina aikataulujen sen salliessa.

Lue lisää
PERUTTU! Lahden Demarit huhtikuun markkinoilla 1.4.

04.03.2020

Lahden Demarit ovat perinteisesti huhtikuun Lahen markkinoilla keskiviikkona 1.4. kahvittamassa ja kuuntelemassa kuntalaisia klo 9- 13. Paikka on tavanmukaisesti Aleksanterinkadun ja Mariankadun kulmassa Hakkapeliittapatsaan luona.

TERVETULOA tapaamaan valtuutettujamme ja aktiivejamme. Kansanedustajammekin ovat paikalla aina aikataulujen sen salliessa.

Lue lisää
PERUTTU! 5 piirin risteily 21.- 22.3.2020

12.12.2019

Lähde mukaan viiden piirin (Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi) risteilylle! Hyviä tovereita, mukavaa yhdessäoloa – ja tietenkin kiinnostava seminaari. Risteilyn teemana: Kohti puoluekokousta. Varaukset ja ohjelmatiedot: www.matkapojat.fi/sdp-risteily

MEP Eero Heinäluoma: Miltä näyttää Euroopan tulevaisuus

SDP:n järjestöpäällikkö Jenny Suominen: Askelmerkit kesäkuun puoluekokoukseen

Paneelikeskustelu: Mitkä kysymykset puhuttavat puoluekokouksessa
Tästä =>  * risteilyohjelmaan! 

Lue lisää
PERUTTU! SDP:n järjestöpäivät 14.- 15.3.2020 Vantaa

04.01.2020

SDP:n järjestöpäivät 2020 järjestetään Vantaalla Airport Congressissa 14.-15.3.2020. Ilmoittautuminen järjestöpäiville ja lounastarjoilu alkavat klo 11. Järjestöpäivät avaa klo 12.00 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.  

Työpajat alkavat kaikille osallistujille yhteisen osuuden jälkeen klo 15.15 ja jatkuvat iltaseitsemään asti. Tämän jälkeen luvassa on järjestöpäivien illallinen ja yhteistä illanvietto-ohjelmaa.  Tämän vuoden järjestöpäiville kutsumme erikseen myös kaikki SDP:n vuoden 2019 eduskuntavaali- ja eurovaaliehdokkaat.

Työpajat jatkuvat sunnuntaina aamulla klo 9.00 ja jatkuvat klo 12.30 asti. Järjestöpäivät päättyvät sunnuntaina puoluesihteerin yhteenvetoon klo 13.  

Luvassa on muun muassa yhdenvertaisuus- ja sosiaalisen median koulutusta, puoluejohdon pikadeittejä, painavaa asiaa sote-uudistuksesta ja kuntien tilanteesta. Järjestöpäivät on suunnattu erityisesti kuntavaaliehdokkuuteen ryhtyville jäsenille. Oma työpajalinjansa on myös kuntien kuntavaalipäälliköille. Järjestöpäiville mahtuu 350 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Mukaan voi siis kuka tahansa kiinnostunut jäsenemme. Järjestöpäivien osallistumismaksu on 50 euroa, ja se pitää sisällään ohjelman ja ruokailut.  

Scandic Helsinki Aviacongress

Järjestöpäivien tapahtumapaikka on Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa sijaitseva Scandic Aviacongress.  Tapahtumapaikan yhteydessä on myös hotelli.  Osoite on Robert Huberin tie 4, Vantaa. Saapumisohjeet ja lisätietoja löydät täältä:  https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/helsinki/scandic-helsinki-aviacongress

Osallistumismaksu

Järjestöpäiville mahtuu 350 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Järjestöpäivien osallistumismaksu on 50 euroa, sisältäen tapahtuman ohjelman, lounaan, illallisen ja kahvit lauantaina sekä lounaan sunnuntaina.

Majoitus

Majoituksen osallistujat varaavat ja maksavat itse. Standard hotellihuoneen hinta SDP:n varaustunnuksella (BSDP140320) on yhden hengen huone 90€ ja kahden hengen huone 110€. (Pahoittelemme tammikuun järjestökirjeessä ollutta virheellistä informaatiota, majoitus ei kuulu 50 euron omavastuun hintaan.)

Huoneen varaaminen

Jokainen majoittuja varaa huoneensa itse osoitteesta:  http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BSDP140320

Varaukset voi tehdä varaustunnuksella BSDP140320 nettisivuilta, puhelimitse tai sähköpostilla hotellin myyntipalvelusta, yllä olevia yhteystietoja käyttämällä. Huoneet ovat varattavissa 29.2.2020 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaan.

Matkakulut

Osallistujien matkakulut korvataan 25 euron omavastuun ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. 

Ohjelma

Tilaisuuden koko ohjelma on viestin liitteenä. (Muutokset mahdollisia.) Järjestöpäivien työpajat alkavat kaikille osallistujille yhteisen osuuden jälkeen lauantaina klo 15.15 ja jatkuvat iltaseitsemään asti. Tämän jälkeen luvassa on järjestöpäivien illallinen ja yhteistä illanvietto-ohjelmaa. Tämän vuoden järjestöpäiville kutsumme erikseen myös kaikki SDP:n vuoden 2019 eduskuntavaali- ja eurovaaliehdokkaat.

Työpajat jatkuvat sunnuntaina aamulla klo 9.00 ja jatkuvat klo 12.30 asti. Järjestöpäivät päättyvät sunnuntaina puoluesihteerin yhteenvetoon ja lounaaseen klo 13.

Viikonlopun ohjelma koostuu yhteisen ohjelman lisäksi viime kertaiseen tapaan neljästä eri teemakokonaisuudesta, joista jokainen osallistuja voi valita mieleisensä työpajat. Kysymme ilmoittautuneilta työpajavalinnat lähempänä tapahtumaa. 

Tästä =>  * järjestöpäivien ohjelmaan!

ILMOITTAUDU MUKAAN  

https://tapahtumat.sdp.fi/tapahtumat/jarjestopaivat-2020/

Tapahtuman omavastuuosuuden maksamainen tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on sitova. 

Lue lisää
Facebook Twitter Liity jäseneksi


 
Hämeenkatu 7, 15110 Lahti | puh. 050 599 7837 | toimisto[at]lahdendemarit.fi