skip to content

Uutiset

Lahti Energia Oy:n ydinliiketoiminnot syytä pitää Lahden kaupungin omistuksessa sataprosenttisesti

18.03.2020

Lahden demarit linjaavat: Lahti Energia Oy:n ydinliiketoiminnot syytä pitää Lahden kaupungin omistuksessa sataprosenttisesti 

Korona-epidemian takia Lahden Sos.Dem. Kunnallisjärjestön edustajisto ei ole pystynyt kokoontumaan. Lahden Sos.Dem. kunnallisjärjestö ry:n hallitus on käsitellyt Lahti Energia Oy:n vähemmistöosuuden myymisen selvittämistä ja toteaa linjauksenaan, että Lahden kaupungin ei tule lähteä selvittämään Lahti Energia Oy:n vähemmistöosuuden myyntiä tämän enempää. Asia tulee vielä SDP:n edustajiston päätettäväksi, kun tilanne sen sallii.

Kunnallisjärjestön hallitus ei pidä LE:n vähemmistöosuuden myyntiä järkevänä, joten ei ole tarkoituksenmukaista käyttää asian lisäselvittämiseksi enempää resursseja kuin siihen on jo käytetty. Ennen päätöksentekoa SDP:n edustajat ovat kuulleet kaupungin virkajohtoa asiaan liittyen, perehtyneet perusteluihin sekä tausta-aineistoon energia- ja pääomamarkkinoiden tilanteesta.

Kunnallisjärjestön hallituksen kanta on, ettei LE:n tule luopua ydinliiketoiminnoista, vaan ne tulee olla 100% Lahden kaupungin omistuksessa.

Lahden Sos.Dem. kunnallisjärjestö pitää tärkeänä, että Lahti Energiaan liittyvät omistajapoliittiset päätökset tulee olla yhtiön toimintaa tukevia ja laajasti eri näkökulmista punnittuja, omistajaohjauksen tulee toimia tiiviissä yhteistyössä LE:n operatiivisen johdon kanssa. Lahden tulee omistajana tukea siitä, että Lahti Energia jatkaa hyvää kehitystä ydinliiketoiminnoissaan; lämmön tuotannossa ja verkkoliiketoiminnassa pitäen riskit Lahti-konsernin kannalta matalana ja osingonmaksukyvyn riittävällä tasolla. 

Lahti Energia on onnistunut energiakäännöksessä, jossa kivihiilestä on luovuttu ja lämmöntuotannossa kierrätys- ja biopolttoaineet ovat pääasialliset raaka-aineet. Valitusta ekologisesta suunnasta on pidettävä kiinni tavoitteena täyspäästöttömyys. 

Lahti Energia Oy on myös tärkeä toimija paikallisen ja alueellisen infrastruktuurin rakentamisessa. Uudet energia- ja kiertotalouden ratkaisut mahdollistavat hyvän yhteistyön kaupunkikonsernin sisällä liittyen Lahden ympäristökaupunkistatukseen.

Lahden Sos.Dem. kunnallisjärjestön hallitus pitää tärkeänä sitä, että lahtelaiset saavat sähkön ja lämmön kohtuullisen edulliseen hintaan myös jatkossa. 

Lahden sos.-dem. kunnallisjärjestö ry:n hallitus

Lue lisää
Lahden sd-valtuustoryhmän kannanotto Hykyn yhtiöittämiseen

29.01.2020

Lahden sosialidemokraattinen valtuustoryhmä pitää tärkeänä, että Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätös selvittää yhteisyrityksen perustamista yksityisen toimijan kanssa tutkitaan perin pohjien lähtien siitä, onko päätös perustuslain mukainen. Erittäin tärkeää on myös hoitaa asiallisesti suhdetta sosiaali- ja terveysministeriöön, jottei vaaranneta sosiaali- ja terveysuudistuksen mittavan muutosrahoituksen saamista Päijät-Hämeeseen.

Jatkovalmistelussa tulee selvittää vaihtoehto, jossa julkinen puoli omistaa yhtiöstä enemmistön. Nyt esitetty malli antaa yhtiössä päätösvallan yksityisen toimijan käsiin. Käytännössä markkinoilla on vain kaksi yhtiötä, jotka voivat vastata yhteisyrityksen tarpeisiin, mikä tarkoittaa, että markkinat eivät sote-sektorilla toimi. Kyseinen tilanne aiheuttaa suuren vaaran kermankuorintaan voitoilla, jos kilpailu ei toimi. 

Yhtiömalli voi johtaa työnantajan haluun halpuuttaa työehtosopimuksiaan halvempiin. 

”Sd-valtuustoryhmä tuomitsee mahdollisen sopimusshoppailun täysin. Hyvinvointikuntayhtymää on kehitettävä tiiviissä yhteistyössä yhdessä henkilökunnan kanssa”, toteaa sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Komu

Lue lisää
Lahden Demarit joulukuun markkinoilla 2.12.

10.10.2020

Lahden Demarit ovat perinteisesti joulukuun Lahen markkinoilla keskiviikkona 2.12. kahvittamassa ja kuuntelemassa kuntalaisia klo 9- 13. Paikka on tavanmukaisesti Aleksanterinkadun ja Mariankadun kulmassa Hakkapeliittapatsaan luona.

TERVETULOA tapaamaan valtuutettujamme ja aktiivejamme. Kansanedustajammekin ovat paikalla aina aikataulujen sen salliessa.

Lue lisää
SDP:n järjestöpäivät 28.-29.11.

20.03.2020

Tervetuloa SDP:n järjestöpäiville Vantaalle lauantaista 28.11. sunnuntaihin 29.11.2020. Luvassa on avartavia puheenvuoroja, monipuolisia työpajoja sekä verkostoitumista iltaohjelman merkeissä. Järjestöpäivät on suunnattu kaikille aktiiveillemme, erityisesti kuntavaaliehdokkuuteen ryhtyville jäsenille ja osastojen puheenjohtajille. Oma työpajalinjansa on myös kuntien kuntavaalipäälliköille. 

Tapahtuman maksimiosallistujamäärä on laskettu 200 henkeen turvallisten järjestelyjen takaamiseksi osallistujille.

Järjestöpäiville mahtuu 200 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Järjestöpäivien osallistumismaksu on 50 euroa, sisältäen tapahtuman ohjelman, lounaan, illallisen ja kahvit lauantaina sekä lounaan sunnuntaina.

Tapahtuman osallistumismaksu maksaminen tapahtuu viikkoa ennen tapahtumaa. Ilmoittautuneet saavat laskun ilmoittautumisen perusteella. 

ILMOITTAUDU MUKAAN

Scandic Helsinki Aviacongress

Järjestöpäivien tapahtumapaikka on Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa ja hotellin osoite on Robert Huberin tie 4, Vantaa. Saapumisohjeet ja lisätietoja löydät  täältä.

OHJELMA:

Lauantai 28.11.
klo 11-12 Ilmoittautuminen / Lounas
klo 12 Järjestöpäivien avaus – SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin
klo 12.10 Tervetuloa Vantaalle – Vantaan valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman
klo 12.20 Oma persoona vahvuutena sosiaalisessa mediassa – bloggaaja, somettaja Laura Satamo (Mamma rimpuilee)
klo 12.25 Vuorovaikutus, uuden oppiminen, innostaminen, itsensä johtaminen – aivotutkija Katri Saarikivi
klo 13.25 Kuntavaalivalmistautuminen – puoluesihteeri Antton Rönnholm
klo 14.25 Kahvit
klo  15.15-18.45 työpajat (työpajojen ohjelma julkistetaan 16.9.2020)
klo 19.00 ohjelmallinen illallinen

Sunnuntai 29.11.2020
klo 9-12.30 työpajat (työpajojen ohjelma julkistetaan 16.9.2020)
klo 12.30 Yhteenveto Antton Rönnholm, SDP:n puoluesihteeri
klo 13.00 Lounas

Viikonlopun ohjelma koostuu yhteisen ohjelman lisäksi viime kertaiseen tapaan eri teemakokonaisuuksista, joista jokainen osallistuja voi valita mieleisensä työpajat.

KATSO KOKO OHJELMA TÄÄLTÄ

 

Lue lisää
Demarinaisten liittokokous 21.- 22.11. Helsingissä.

31.08.2020

Demarinaisten XVI liittokokous järjestetään 21.-22.11.2020 Helsingissä. Kokouspaikkana toimii Helsingin työväentalo Paasitorni. Liittokokouksen yhteydessä vietetään myös Sosialidemokraattisten Naisten 120 -vuotisjuhlaa. Lisätietoja liittokokouksesta ja 120 -vuotisjuhlasta tulemme julkaisemaan tällä sivulla.

Liittokokousjärjestelyiden päivämääriä:

11.5.20 Ilmoitus liittokokouksesta yhdistyksille.

22.-24.8.20 Puoluekokous Tampereella; näkyvät naiset tekojen takana.

18.9.20 Jäsenten toivomat liittokokousasiat ja aloitteet hallitukselle.

9.10.20 Naispiirit lähettävät valtakirjat kokousedustajista ja esitykset kunniajäsenistä hallitukselle.

21.10.20 Liittokokousaineisto lähetetään kokousedustajille mennessä.

Liittokokouksessa on 150 kokousedustajaa.

Demarinaisten liittokokous paikkajako 14.02.2020

Lue lisää
Facebook Twitter Liity jäseneksi


 
Hämeenkatu 7, 15110 Lahti | puh. 050 599 7837 | toimisto[at]lahdendemarit.fi