skip to content

Uutiset

SDP 120 vuotta 17.8., TURKU

14.06.2019

SDP perustettiin Turussa vuonna 1899. Lähiaikoina teille saapuu postitse myös kutsu SDP:n 120-vuotisjuhlaan. Juhlat pidetään Turussa Panimoravintolakoulun pihalla lauantaina 17.8. klo 13-16.30. Tilaisuuden avaa SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne. Tämän jälkeen Jenni Karimäki (yliopistonlehtori, Eduskuntatutkimuksen keskus), Markku Jokisipilä (johtaja, eduskuntatutkimuksen keskus) sekä Erkki Tuomioja keskustelevat otsikolla ”Entä jos.. vaihtoehtoista historiaa”. Lopuksi keskustellaan vuoden 1899 puoluekokouksen teemoista. Keskusteluun osallistuvat SDP:n varapuheenjohtajat, ministerit Sanna Marin ja Ville Skinnari, Demarinaisten puheenjohtaja, ministeri Tytti Tuppurainen, puoluesihteeri Antton Rönnholm sekä Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi. Keskustelua johdattelee Kalevi Sorsa - säätiön toiminnanjohtaja Kaisa Penny. Musiikista vastaa Turun Työväen soittokunta. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Lisätiedot juhlasta ja ilmoittautuminen:  www.sdp.fi/120vuotta

 

Lue lisää
SDP:N HÄMEEN PIIRIN TOIMINNANJOHTAJAKSI JARKKO NISSINEN

15.06.2019

SDP:n Hämeen piirihallitus on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi tradenomi Jarkko Nissisen (49). Hän aloittaa tehtävässään elokuun alussa.

Nissinen on työskennellyt aiemmin freelancer-toimittajana, työllisyyshankkeissa ja Viikko-Häme-lehden päätoimittajana. Nissisellä on laaja kunnallispoliittinen kokemus. Hän on ollut Lahdessa yli kymmenen vuotta kaupunginhallituksessa ja demarien valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä valtuutettuna vuodesta 1993. Tällä hetkellä hän toimii valtuuston kolmantena varapuheenjohtajana.

Saimme toiminnanjohtajaksi monipuolisen osaajan ja vahvan hämäläisen tekijän. Nyt useiden vaalien jälkeen on hyvä hetki lähteä kehittämään yhdessä piirin alueella myös poliittista järjestötoimintaa. Innolla lähdemme kehittämään toimintaa yhdessä uuden toiminnanjohtajan kanssa, piirin puheenjohtaja Miia Nahkuri kertoo.

Nissinen kertoo jo odottavansa töiden alkamista.

– Tarmoa täynnä uuteen tehtävään. Kanta-Hämeessä työskentelin jo toimiessani Viikko-Häme lehden päätoimittajana vuosina 2006-2011. Päijät-Häme on tuttu neljännesvuosisadan luottamushenkilökokemuksella, Nissinen sanoo.

SDP oli eduskuntavaalien suosituin puolue Hämeen vaalipiirissä 24,0 prosentin kannatuksella. SDP:llä on Hämeestä neljä kansanedustajaa.

– SDP on kansan tahdosta pääministeripuolue ja me tarjoamme ihmisille vaihtoehdon verrattuna edelliseen Sipilän-Orpon hallitukseen. Ihmisten luottamus on lunastettava jokapäiväisillä teoilla, niin valtakunnan politiikassa kuin kuntatasolla, Nissinen jatkaa.

Hämeen piirin edellisenä toiminnanjohtajana toimi tehtävää vuoden 2017 alusta menestyksellä hoitanut Pirjo Alijärvi. Hän siirtyi Kansan Sivistysrahaston viestintäpäälliköksi vappuna. Hämeen piiritoimisto sijaitsee Hämeenlinnassa.

Lisätietoja:

SDP:n Hämeen piirin pj. Miia Nahkuri p.  040 825 5967

Toiminnanjohtaja (1.8. alkaen) Jarkko Nissinen p.  040 501 5995

Lue lisää
Uudenkylän Työväenyhdistyksen kesäjuhla la 27.7.

05.07.2019

Uudenkylän Työväenyhdistyksen perinteinen kesäjuhla pidetään 27.7. Kesälässä! 

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari pitää poliittisen katsauksen ja musiikista vastaavat Risto Stucki ja Paavo Lundahl. Ohjelmaa, pelejä, kahvia ja virvokkeita. Tarkempi ohjelma ja ajo-ohjeet linkeissä. 

http://www.lahdendemarit.fi/media/2019/Kesaelaen_kesaejuhla_2019.pdf

http://www.lahdendemarit.fi/media/2019/Kartta_ajo-ohjeet.jpeg 

Lue lisää
Työväen musiikkitapahtuma 25.-28.7.2019 Valkeakoskella

03.06.2019

Tehtaan pilli soi jälleen Työväen Musiikkitapahtumassa 25.-28.7.2019

Nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma on tunnettu menevistä keikoistaan, lämminhenkisestä tunnelmastaan ja nimekkäästä esiintyjäkaartistaan. Tapahtumassa kuullaan muun muassa poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla järjestettävä festivaali kutsuu jokaisen ihastelemaan historian ja nykypäivän ainutlaatuista kohtaamista, työväen uusien ja vanhojen perinteiden rinnakkaiseloa.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi  lavatansseja sekä  Kirjazz&Blues -tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla. 

Linkki tapahtuman sivuille:  https://www.valmu.com/

Lue lisää
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen Lahdessa 20.7.

13.07.2019

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tavattavissa Mariankadun Sinuhessa 20.7. 

Ministeri Tuppurainen on tavattavissa Mariankadun Sinuhessa lauantaina 20.7. klo 16- 16:45. Hänen aiheinaan on mm. hyvinvointi ja eriarvoisuuden kaventaminen sekä kestävä kehitys ja ilmastotyö.

                                   TERVETULOA - Lahden Demarit tarjoaa kahvin ja pullan! 

Lue lisää
Facebook Twitter Liity jäseneksi


 
Hämeenkatu 7, 15110 Lahti | puh. 050 599 7837 | toimisto[at]lahdendemarit.fi