skip to content

Kannanotot

Lahden Demarien syyskokouksen 2017 kannanotto

28.12.2017

Lahden sos.dem. kunnalllisjärjestö ry:n syyskokouksen kannanotto.

Edustajisto kuuli HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindeniä suunnitellun valinnanvapauslain karikoista.

Linden esitti edustajistolle puheenvuorossaan, että yksityisten palvelujen suora korvaaminen julkisista varoista on kallein mahdollinen terveydenhuollon malli. Edustajisto yhtyy asiantuntijoiden huoleen siitä, että esitetyn valinnanvapauden hintana on selvä kustannusten nousu.

Lue lisää
Kannanotto Lahden Aterian ja Servion yhtiöittämiseen

03.04.2017

Lahden demarit huolissaan Lahden Aterian ja Servion yhtiöittämissuunnitelmista - "Toiminta aloitettaisiin yt-neuvotteluilla"

Etelä-Lahden aluekeittiössä valmistetaan päivässä 10 000 ateriaa. Kuva: Juha Peurala
 

Lahden demareiden valtuustoryhmä ja Sosiaalidemokraattinen kunnallisjärjestö pitävät Lahden Aterian ja Servion suunniteltua yhtiöittämistä huolestuttavana. Valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestö pitivät aiheesta ylimääräisen kokouksen sunnuntaina.

 

Lue lisää
Lahden Demarien kannanotto johtamisjärjestelmästä

10.03.2017

Kokoomus kaventamassa demokratiaa

Uusi kuntalaki edellyttää demokratian laajentamista, kokoomuksen ajama ministerimalli kaventaa sitä. Nyt tekeillä oleva hallintosääntö on ministerimallin osalta epäonnistunut.

”Tässä ollaan keskittämässä valtaa ja luomassa luottamushenkilöeliittiä virkamiesjohdon ja valtuuston väliin”, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Heikki Moilanen.

Ministerimallissa keskitetään valtaa kaupunginhallituksen jäsenille, jotka nimitettäisiin lautakuntien puheenjohtajiksi. Samoin kaupunginhallituksen jaostot muodostettaisiin hallituksen jäsenistä. Poliittinen valta ei lisäänny sillä, että suurin osa vallasta siirretään ministerimallissa kaupunginhallitukselle. Sosialidemokraatit haluavat, että luottamustehtävät jaetaan laajasti kuntalaisten valitsemille kaupunginvaltuutetuille.

Lahden sos.-dem. kunnallisjärjestö ry. – hallitus

Lue lisää
Lahden Demarien kannanotto Hyvinvointikuntayhtymästä

16.02.2017

Lahden demarit: "Yhtymän on varauduttava menojen ylittymiseen"

Hyvinvointiyhtymä vastaa kaikista sosiaali- ja terveyspalveluista kymmenessä Lahden alueen kunnassa. Kuva: Katja Luoma
 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle on asetettu liian kovat säästötavoitteet, katsoo SDP:n Lahden kunnallisjärjestö. Yhdistyksen mielestä yhtymän on jo tässä vaiheessa vuotta myönnettävä lisätalousarvion tarve.

- Yritetäänkö tässä nyt vain kikkailla vaalien yli, puheenjohtaja Heikki Moilanen kysyy kunnallisjärjestön kannanotossa.

Lue lisää
KUNNALLISJÄRJESTÖN EDUSTAJISTON SYYSKOKOUKSEN KANNANOTTO

09.12.2016

LAHDEN DEMARIT: HAMMASHOIDON JONOT PURETTAVA

Lahden hammashuollon jonojen purkamiseen on osoitettava lisää rahaa, katsoo SDP:n kunnallisjärjestö. Kiireettömän hoidon vastaanotolle pääsyä jonottaa suun terveydenhuollossa nelisentuhatta lahtelaista. Pahimmillaan jonotusaika on venynyt jopa puolentoista vuoden mittaiseksi.

Lue lisää
Facebook Twitter Liity jäseneksi


 
Hämeenkatu 7, 15110 Lahti | puh. 050 599 7837 | toimisto[at]lahdendemarit.fi